Tacopanerad fiskfilé

Tacopanerad fiskfilé
Foto: TV4

Att själv panera fiskfilé är faktiskt jättelätt. Här har ströbrödet i paneringen bytts ut mot smulade tacoskal. Servera en tzatziki att doppa grönsaker och fisk i.

17 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g djupfryst fiskfilé
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1,5 smulade tacoskal
  • salt och malen vitpeppar
  • olja och smör till stekning

Till servering:

  • 0,5 slanggurka
  • 2 morötter
  • 4 portioner kokt ris

Gör så här

  1. Tina fisken till hälften. Skär fisken i strimlor. Smula sönder tacoskalen fint. Du kan stöta dem i mortel eller köra dem i matberedare eller mixer.
  2. Häll smulorna i en djup tallrik. Häll upp mjöl i en annan tallrik och vispa upp äggen i en tredje. Doppa fiskfiléerna först i mjöl, därefter uppvispat ägg och sist tacosmulor eller ströbröd. Lägg dem att torka på en skärbräda. Krydda med salt och peppar.
  3. Hetta upp lika delar olja och smör i en djup stekpanna, det ska vara rejält med matfett. Stek/fritera fisken vackert gyllenbrun på bägge sidor. Det går fort! Låt rinna av på hushållspapper. Tips: Byt ut smulade tacoskal mot cornflakes eller kokosflingor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept