Tacopaj med tortillabröd

koket.se
Tacopaj med tortillabröd
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Tacopaj med tortillabröd

24 ingredienser

50 m

Enkel tacopaj som görs med tortillas istället för pajdeg. Som en maffig tacotårta. Tre sorters ost - feta, mozzarella och cheddar - gör den extra god.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Tacofärs

  • 600 g nötfärs (eller blandfärs)
  • 1,5 tsk malen spiskummin
  • 1,5 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5-1 chilifrukt, finhackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 förp svarta bönor
  • 2 dl utspädd kalvfond
  • olja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Fyllning

  • 2 tomater, tärnade
  • 6 stora tortillabröd
  • 2 förp fetaost
  • 2 förp mozzarellaost
  • 2 dl cheddarost, riven
  • 1 kruka färsk koriander
  • valfri salsa, gärna lite mildare

Till servering

  • guacamole
  • crème fraîche
  • sallad

Gör så här

  1. Bryn färsen i olja. Tillsätt hackad lök, vitlök, paprika och chili och fräs med tills löken blivit mjuk. Tillsätt alla kryddor och låt dem fräsa med en stund innan du häller på krossade tomater, svarta bönor samt kalvfond och låter allt koka samman ca 10-15 minuter utan lock. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Riv fetaost och mozzarella på den grova delen av ett rivjärn och blanda samman. Ta fram en gratäng- eller pajform som är lika stor i diameter som tortillabröden.
  3. Doppa tortillabröden i färsen så att de blir blöta, lägg sedan ett tortillabröd i botten av formen. Toppa med lite färs, lite feta-mozzarellablandning, några skedar salsa och lite hackad tomat och koriander. Lägg på ett till tortillabröd och upprepa samma procedur.
  4. Fortsätt så tills du använt alla bröd och all fyllning. Avsluta med lite färs ovanpå ett tortillabröd och toppa med riven cheddarost. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 25-30 minuter tills pajen har fått en fin gyllene yta. Servera med guacamole, créme fraiche och en god sallad.