I samarbete med ViktVäktarna

Tacokyckling med rostad potatis

60 m
4
Tacokyckling med rostad potatis
Foto: Viktväktarna


Tacokryddan kan användas till mycket mer än bara klassiska tacos. Här får den ge smak i en smarrig kycklinggratäng tillsammans med soltorkade tomater och salladsost. En härlig smakkombination!

SmartPoints per portion: 13

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
60 m
4

Du behöver

Kyckling

  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 klyfta vitlök
  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 150 g salladsost, 10%
  • 2,5 dl matlagningsgrädde, 4%
  • 75 g soltorkade tomater i olja

Taco kryddmix

  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,25 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk oregano

Servering

  • 800 g potatis
  • 2 tsk olivolja
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp margarin i en stekpanna och pressa i vitlök. Bryn kyckling, salta och peppra. Lägg över i en ugnsform och smula över salladsost.
  3. Blanda matlagningsgrädde med tacokryddor och häll över kycklingen. Strimla avrunna soltorkade tomater och lägg ner. Ställ in i ugn ca 20-30 minuter.
  4. Skiva potatis i cm-tjocka skivor och lägg i en plastpåse. Häll i olja och blanda runt. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Ställ in i ugn ca 30 minuter. Vänd runt med jämna mellanrum.
  5. Servera kycklingen med rostad potatis och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med ViktVäktarna

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna