Tabbouleh

Bulgur, krossat vete, ingår i denna goda sallad i ett recept från Libanon. Mängden mynta, persilja, pressad citron och olivolja kan varieras efter egen smak. Salladen är mättande och helt vegetarisk, garnera den gärna med citronklyftor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2,5 dl bulgur
  • 3 schalottenlökar
  • 1 stor knippa slätbladig persilja
  • 1 dl färsk mynta
  • 5 cm gurka
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 tomater
  • salt och malen vitpeppar
  • 4-8 sallatsblad

Gör så här

  1. Häll bulgur i en skål, täck med kallt vatten och låt stå 1/2–1 timme. Låt grynen rinna av i en sil och pressa ut allt vatten. Sprid ut grynen på en kökshandduk för att torka.
  2. Hacka schalottenlökarna. Hacka persilja och mynta. Dela gurkan och kärna ur den. Tärna gurkan. Blanda bulgur väl och försiktigt med lök, persilja, mynta och gurka. Häll på citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar. Låt salladen stå och mogna några timmar före serveringen.
  3. Dela tomaterna, kärna ur dem och hacka dem. Blanda ner tomaterna och servera bulgursalladen på sallatsbladen. Bjud bröd till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept