T-benstek med kantareller och bearnaise

T-benstek med kantareller och bearnaise
Foto: TV4

Det är inte svårt att göra bearnaisesås och den blir mycket godare än färdigköpt. Servera biffarna med bakad potatis eller klyftpotatis och en fräsch sallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st T-benstekar
  • färska kantareller
  • 1 stor knippa persilja
  • rapsolja
  • salt och peppar

Sås:

  • 4 st äggulor
  • 1 msk vatten
  • 250 g smör, smält
  • 0,5-1 msk dragonvinäger
  • cayennepeppar
  • färsk dragon

Gör så här

  1. Persiljan måste vara helt torr innan du friterar den. Hetta upp oljan i stekpannan. Skär av stjälkarna och fritera buketterna hastigt. Låt rinna av på papper. 2. Lägg svampen i torr panna och koka bort vätskan. Stek knaprig i smör. 3. Vispa ihop äggulor och vatten i en kastrull på låg värme tills blandningen tjocknar. Ta av äggkastrullen och tillsätt smöret lite i taget under kraftig vispning. Ägg och smör ska ha samma temperatur. Smaka av med vinäger, cayenne och dragon. Såsen kan inte värmas, men du kan ställa den i en kastrull med kranvarmt vatten.
  2. Krydda köttet och stek 2-3 minuter på varje sida. Lägg upp med svampen och såsen. Strö över persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept