Exklusiva recept från Eisenmans nya bok

Systrarna Eisenmans tips och trix

Systrarna Lisa och Monica Eisenman bjduer här på små tips och trix som gör bakningen enklare och roligare

Systrarna Eisenmans små tips
- Läs igenom receptet noggrant innan du sätter igång så att du vet att alla ingredienser finns hemma och hur lång tid det kommer att ta.

- Stick alltid med en provsticka i mjuka kakor när gräddningstiden börjar närma sig slutet. När stickan är torr är kakan färdiggräddad.

- Det finns några bra köksredskap vi inte klarar oss utan, så gör som vi och investera i en bra elvisp, en nätsil och en slickepott. Dessutom är det bra att ha minst en dubbel uppsättning av alla mått.

- Vi använder alltid smör i våra recept – helt enkelt för att vi tycker att det är godast. Men självklart går det nästan alltid lika bra med margarin.

- Använd gärna ekologiska och närodlade råvaror om du har möjlighet.

- Skölj alltid frukt och bär noggrant – även det du plockar i din trädgård.

- När du har använt vaniljstången, skölj av den, låt den torka och lägg den i påsen med strösocker.

- Om du får lite smält choklad över, blanda den med lite hackade nötter och torkad frukt, klicka ut på en plåt och låt stelna. Världens smarrigaste godis.

Tipsen är hämtade ur boken Sommarens söta