Syster Ingrids räkpaj

Syster Ingrids räkpaj
Foto: TV4

Crème fraiche gör pajskalet sprött och fint.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Pajdegen:

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk crème fraiche

Fyllningen:

  • 500 g rensade räkor
  • 3 msk hackad dill
  • 1 tsk pepparmix
  • 1 påse fryst, tinad hollandaisesås
  • 1 tub räkost (150 g)

Servering:

  • grönsallat

Gör så här

  1. Blanda smör, mjöl och crème fraiche till en deg och låt den vila svalt och övertäckt i 30 minuter.
  2. Pressa ut degen i en form med mjölade fingertoppar. Grädda i 225° ugn i 12-15 minuter.
  3. Skär räkorna i bitar och lägg dem i pajskalet. Strö över dill och hälften av pepparmixen.
  4. Blanda sås och räkost och bred blandningen över räkorna. Strö över resten av pepparmixen.
  5. Grädda i 225° ugn tills pajen fått fin färg, cirka 15-20 minuter. Servera grönsallat till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept