Syrliga citronremmar

1 dygn
Syrliga citronremmar
Foto: Frida Skattberg
1 dygn

Du behöver

  • 5 tsk gelatinpulver eller 10 gelatinblad
  • 1 dl syrlig lemon curd
  • 2,5 citroner, rivet skal
  • 2,5 msk citronsaft
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vit sirap
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 tsk citronsyra
  • ev. ett par droppar gul karamellfärg
  • matolja

Garnering

  • strösocker
  • citronsyra

Gör så här

  1. Börja med att lägga gelatinpulvret- eller bladen i kallt vatten.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper som du penslar med matolja.
  3. Koka upp de övriga ingredienserna i en kastrull. Låt stormkoka i 5-6 minuter, till smeten har blivit lite tjockare. Tag bort från värmen och tillsätt gelatinet. Rör om ordentligt tills gelatinet smält.
  4. Häll ut smeten på bakplåtspappret, se till så att plåten står på ett plant underlag. Bred ut smeten så att den täcker hela bakplåtspappret. Låt stå och torka i rumstemperatur över natten.
  5. Pensla en vass kniv med olja och skär upp 2 cm breda remmar. Doppa dem i strösocker som du blandat med citronsyra. Lägg remmarna på ett bakplåtspapper, rulla ej ihop dem. Låt vila minst 2 h innan du rullar ihop dem!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept