Sätt ugnen på 250 grader. Förbered en springform, 24 cm med ett bakplåtspapper fastklämt i springformens botten (detta görs för att smeten inte ska rinna ut).
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en annan bunke. Sikta ner blandningen i äggsmeten och vänd ner med en slickepott. Tillsätt vatten och rör till en slät smet.
Häll smeten i springformen så att botten täcks. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-10 minuter. Botten är klar när provstickan är helt torr. Ta ut och låt svalna.
Hallonkompott
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Mixa hallonen med en stavmixer till en slät puré. Lägg purén i en kastrull. Tillsätt socker och värm upp. Ta av från plattan och rör ner gelatinbladen i kastrullen. Låt hallonkompotten svalna av.
Hallonmousse
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Mixa hallonen med en stavmixer till en slät puré. Sila purén genom en finmaskig sil för att ta bort kärnorna. Häll purén i en kastrull och tillsätt socker, värm upp. Ta av från plattan och rör ner gelatinbladen i kastrullen. Låt blandningen svalna till rumstemperatur.
Vispa grädden fluffigt. Vänd ner hallonblandningen i grädden, lite i taget. Rör till en slät smet.
Montering
Stansa ut botten med hjälp av dessertringar.
Häll hallonkompotten över botten och ställ in i frysen för att stelna.
Häll över hallonmoussen över hallonkompotten och låt stelna i frysen.
Lossa försiktigt bakelserna från dessertringarna. Garnera bakelserna med färska hallon.