Syrlig fräsch ceviche med en touch of Sweden

20 m
4
Syrlig fräsch ceviche med en touch of Sweden
Foto: TV4

Citrusmarinerad lax med ingefära, löjrom och koriander.

Dryckestips: Vitt vin, Stoneleigh, Nya Zeeland, Sauvignon Blanc (Art nr 6311)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 juni 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 300 g lax
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 gurka, delad och urkärnad
  • 3 lime, saften
  • 1 citron, saften
  • 4 tsk löjrom
  • ev koriander till garnering
  • svartpeppar efter smak
  • ev salt

Gör så här

  1. Frys laxen dagen innan och ta ut den så den hinner tina (detta för att eliminera ev bakterier). Skär laxen i små kuber.
  2. Skala, kärna ur och dela gurkan fint. Skala och riv ingefäran.
  3. Blanda lax, riven ingefära och gurka i en bunke. Tillsätt lime och citronjuice och salt. Låt stå 5–10 minuter. Smaka av med salt, rätten blir mycket syrligare utan salt och tänk på att även löjrommen ger sälta
  4. Garnera cevichen med en tesked löjrom och med en kvist koriander. Riv lite svartpeppar över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept