Chèvre chaud

30 min
4
Chèvre chaud
Foto: Tv4

Honungsgratinerad chèvre med späd sallad och valnötter, en klassisk förrätt som alltid är rätt, supergod och oemotståndlig.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
6690 7 deadly sins, rumstempererad

27 maj 2013
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 skivor toastbröd
  • 4 0,5 cm tjocka skivor chèvre
  • 2 msk flytande honung
  • 80 g späd sallad, t.ex. ruccola och bladspenat
  • 1 rödlök
  • 12 cocktailtomater
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 50 g valnötter
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på full värme. Stansa ut fyra rundlar av toastbröd, ungefär samma storlek som det är på getostskivorna. Stek brödet i smör på båda sidor på medelvärme.
  2. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin gyllenbrun färg, ca 4-5 min.
  3. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på 4 tallrikar och lägg en toast på varje.
  4. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över söndersmulade valnötter. Avsluta med flingsalt och nymald svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept