Chèvre chaud

Chèvre chaud
Foto: Tv4

Chèvre chaud

Av: Sylvia - Hudiksvall

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 min

Honungsgratinerad chèvre med späd sallad och valnötter, en klassisk förrätt som alltid är rätt, supergod och oemotståndlig.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
6690 7 deadly sins, rumstempererad

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor formfranska
  • 4 skivor chèvreost
  • 2 msk honung, flytande
  • 80 g späd sallad (t ex ruccola och bladspenat)
  • 1 rödlök
  • 12 körsbärstomater
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 50 g valnötter
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på full värme. Stansa ut fyra rundlar av toastbröd, ungefär samma storlek som det är på getostskivorna. Stek brödet i smör på båda sidor på medelvärme.
  2. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin gyllenbrun färg, ca 4-5 min.
  3. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på 4 tallrikar och lägg en toast på varje.
  4. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över söndersmulade valnötter. Avsluta med flingsalt och nymald svartpeppar.