Hallonglass med knäckflarn

 Hallonglass med knäckflarn
Foto: Tv4

Hallonglass med knäckflarn

Av: Sylvia - Hudiksvall

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

15 min

Tunt och knaprigt knäckflarn på mandel, serveras med enkel och snabblagad hallonglass eller hallonmousse på kesella och frysta hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
**
Dryck**
Likör 45, rumstempererad

Ingredienser

portioner

Mandelflarn

  • 50 g mandelspån
  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk sirap

Snabb hallonglass

  • 5 dl vaniljkvarg
  • 500 g frysta hallon

Till servering

  • hallon (färska)
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mandel, socker, mjöl, mjölk och sirap. Rör om och låt smeten koka upp under omrörning.
  2. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut till en tunn kaka. Grädda 5 – 7 min tills kakan fått fin färg och slutat bubbla. Ta ut plåten och lägg över kakan med bakplåtspapper på galler att svalna.
  3. Lägg frysta bär och kesella i en skål och mixa ihop med en stavmixer. Fördela i fyra portionsskålar.
  4. Bryt kakan till mindre bitar och stick ned ett flarn i varje skål. Toppa med färska hallon om det är säsong. Garnera med en citronmeliss är också fint. Servera genast!