Syltlök i ättika

Detta är ett självklart tillbehör till en stek som slottsstek eller exempelvis sjömansbiff. Finhackad syltlök ger extra smak åt salladssåser och remouladsås. Ett tips: Kan också ätas som smågodis!

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 500 g små pärllökar
  • Saltlag:
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl salt
  • Ättikslag:
  • 0,5 dl ren ättika, 24 %
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 bitar muskotblomma
  • 1 bit färsk ingefära
  • 0,5 tsk vitpepparkorn

Gör så här

  1. Skölj löken. Lägg den i kokande vatten. Förväll den 1 - 2 minuter. Spola av löken med kallt vatten. Skala den. Blanda salt och vatten. Rör tills saltet löst sig. Lägg i den skalade löken. Låt stå över natten.
  2. Häll av saltlagen. Koka löken mjuk i osaltat vatten, cirka 5 minuter. Häll av spadet. Lägg löken i en glasburk.
  3. Koka upp ättika, vatten, socker, muskotblomma, ingefära och vitpeppar. Häll lagen het över löken. Sätt på ett tätt lock. Förvara svalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept