Syltade päron

Syltade päron
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Syltade päron

5 ingredienser

Den här desserten smakar riktigt gammaldags. Bäst kommer den till sin rätt som avslutning på söndagmiddagen.

Ingredienser

portioner
  • 4 fasta päron
  • 0,5 dl citronsaft, pressad

Lag:

  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Skala och tärna päronen. Lägg dem i vatten med pressad citronsaft så behåller de färgen.
  2. Koka ihop vatten, socker, ingefära och vaniljsocker. Lägg ner päronbitarna och låt dem koka sakta i 7 minuter.
  3. Lägg päronen i väl rengjord, het burk, häll på lagen och förslut. När burken svalnat kan den ställas i kylen. Servera med lättvispad grädde.