Syllabub med lemon curd

35 m
4
35 m
4

Du behöver

Syllabub

  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl sött vitt dessertvin
  • 4 savoiardikex

Lemon curd

  • 0,5 dl pressad citron
  • 1 citron, fint rivet skal
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 25 g smör, rumstempererat

Gör så här

  1. Vispa ihop citronsaft, skal, socker och äggulor till lemon curden i en kastrull. Koka upp under ständig vispning. Låt sjuda i ett par minuter tills smeten tjocknar. Ta kastrullen från värmen och klicka ner smöret tills curden har blandat sig och är slät och fin. Låt svalna i kylen.
  2. Vispa grädden tills den har mjuka toppar. Vänd ner 3 msk lemon curd och vin.
  3. Häll upp i glas och servera med kexen. Drick samma söta vin som du har i syllabuben till desserten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept