Den här rätten uppfanns som omväxling till vanliga grillade revben och stekta revben med äppelmos. Är det inomhussäsong steker du spjällen i ugnen. På sommaren är det en fin grillrätt.
Skala vitlöksklyftorna och pressa limefrukterna. Kör chilifrukter, vitlök och ananasen med hälften av sitt spad i mixer eller matberedare till en jämn pasta, Blanda i limesaft, tomatpuré, sirap och soja. Häll såsen över revbenen och låt allt stå ca 5 timmar i kylskåpet, väl övertäckt eller i plastpåse.
Lägg revbenen på ett ugnssäkert fat och stek dem i 175° i 30–40 minuter tills spjällen är ordentligt genomstekta.
Ta ut spjällen och sätt ugnen på övervärme och högsta gradtal. Skär ett kryss i varje tomat och grilla dem på översta falsen i 3–4 minuter. Värm marinaden och servera spjällen med denna och de grillade tomaterna.