Sweet and sour chili ribs

Sweet and sour chili ribs
Foto: TV4

Den här rätten uppfanns som omväxling till vanliga grillade revben och stekta revben med äppelmos. Är det inomhussäsong steker du spjällen i ugnen. På sommaren är det en fin grillrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg tunnskurna revbensspjäll
  • 2 limefrukter
  • 4 röd och grön spansk peppar
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossad ananas med spad
  • 50 g tomatpuré
  • 250 g ljus sirap
  • 5 dl japansk soja

Till servering:

  • 4 tomater

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftorna och pressa limefrukterna. Kör chilifrukter, vitlök och ananasen med hälften av sitt spad i mixer eller matberedare till en jämn pasta, Blanda i limesaft, tomatpuré, sirap och soja. Häll såsen över revbenen och låt allt stå ca 5 timmar i kylskåpet, väl övertäckt eller i plastpåse.
  2. Lägg revbenen på ett ugnssäkert fat och stek dem i 175° i 30–40 minuter tills spjällen är ordentligt genomstekta.
  3. Ta ut spjällen och sätt ugnen på övervärme och högsta gradtal. Skär ett kryss i varje tomat och grilla dem på översta falsen i 3–4 minuter. Värm marinaden och servera spjällen med denna och de grillade tomaterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept