Sommardröm med mandelmaräng och färska bär

Sommardröm med mandelmaräng och färska bär
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Sommardröm med mandelmaräng och färska bär

Av: Roy Fares

Från: Sweet!

9 ingredienser

Rosa mandelmarängbottnar, grädde och massor av färska bär i en enkel men fantastisk sommartårta. Du kan ersätta mandelmjöl med samma mängd skållad, skalad och malen sötmandel.

Mandelmarängbottnarna kan bakas upp till ett dygn i förväg, men fyll och dekorera tårtan strax före servering.

Fler recept från Sweet!

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Rosa marängbottnar

  • 180 g mandelmjöl [3,5 dl]
  • 180 g florsocker [3 dl]
  • 180 g äggvita [6 st]
  • 35 g strösocker [2,5 msk]
  • 145 g florsocker [2,5 dl]
  • 1 citron, rivet skal
  • några droppar röd karamellfärg

Fyllning

  • 500 g vispgrädde [5 dl]

Garnering

  • valfria färska bär

Gör så här

Rosa marängbottnar

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Blanda mandelmjöl och 180 g florsocker. Vispa äggvitan till fast skum, tillsätt strösocker och 145 gram florsocker och fortsätt vispa tills marängen blivit styv.
  3. Vänd med en slickepott ner mandelmjölsblandningen, citronskal och karamellfärg. Blanda väl
  4. men försiktigt, annars kan marängen sjunka ihop.
  5. Spritsa ut 4 runda marängbottnar, cirka 18 cm i diameter, på plåt med bakplåtspapper. Det går också bra att stryka ut runda bottnar med hjälp av en palett.
  6. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 15 minuter. Låt bottnarna svalna på plåten.
  7. Vispa grädden till fyllningen, fördela den jämnt mellan bottnarna och avsluta med grädde på toppen.
  8. Garnera tårtan med massor av färska bär.