Burmesisk kycklinggryta

Burmesisk kycklinggryta
Foto: Tv4
4

Du behöver

  • 1 st hel kyckling, styckad i mindre bitar med ben, utan skinn
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 bit ingefära, skalad och finhackad
  • olja till stekning
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 tsk korianderfrön, lättstötta
  • 5-7 st hela nejlikor
  • 2 st kanelstänger
  • 10 st svartpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 1-2 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 st citron, saften
  • 1-2 msk fisksås
  • salt

Till servering

  • 4 msk jordnötter, grovhackade
  • Lite strimlad purjolök
  • några stjälkar färsk koriander
  • 1 st ägg, hårdkokt, rivet
  • äggnudlar, kokta

Gör så här

  1. Stek kyckling, lök, vitlök och ingefära i olja utan att det tar färg några minuter.
  2. Tillsätt kryddor och vatten.
  3. Låt koka ihop några minuter.
  4. Häll på kokosmjölk och låt koka ca 35 minuter under lock.
  5. Smaka av med citronsaft, fisksås och salt.
  6. Koka nudlar och lägg i en skål.
  7. Lägg på kycklinggrytan och garnera med jordnötter, purjolök, koriander och rivet ägg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept