Gräddfilspannacotta med kryddig fruktkompott

2,5 h
8
Gräddfilspannacotta med kryddig fruktkompott
Foto: TV4
2,5 h
8

Du behöver

Pannacotta

  • 1 vaniljstång
  • 3 dl grädde
  • 150 g socker, (ca 1,5 dl)
  • 3 gelatinblad
  • 7 dl gräddfil

Kompott på äpple och päron

  • 1-2 äpple
  • 1-2 päron
  • 1-2 msk smör
  • 1-2 msk socker
  • lag från syltad ingefära
  • malen kanel
  • mortlade kardemummakärnor

Servering

  • citronmeliss eller mynta

Gör så här

  1. Pannacotta
    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Skrapa ur vaniljstången i en kastrull. Koka upp vaniljfrön, den urskrapade vaniljstången, grädde och socker. Ta av från plattan.
  3. Krama ur gelatinbladen och rör ner i gräddkoket. Avsluta med gräddfilen. Sila av pannacottan och fyll glas, formar eller vad du vill. Ställ i kylen i minst två h.
  4. Fruktkompott
    Kärna ur, skala och skär äpple och päron i fina små kuber.
  5. Låt kuberna karamelliseras tillsammans med smör, socker, kanel och kardemumma i en kastrull.
  6. Tillsätt lag från syltad ingefära efter smak, låt koka ihop någon minut.
  7. Stjälp upp gräddfilspannacottan på fat och toppa med en sked av kompotten samt en kvist citronmeliss eller mynta. Vill du ha lite lösare kompott runt om, tillsätt ytterligare lag från syltad ingefära.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept