Filocigarrer med fetaost och baba ganousch

Filocigarrer med fetaost och baba ganousch
Foto: TV4

Filocigarrer med fetaost och baba ganousch

Av: Sveriges mästerkock - lagtävling

Från: Sveriges mästerkock

Turkisk förrätt med fetaost, filodeg, aubergine, gurka och yoghurt.

Detta är ett deltagarrecept från Sveriges mästerkock.

Ingredienser

portioner

Gör så här

Baba ganousch

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva auberginen på längden. Har du en grillpanna så grilla i den så blir det fina grillränder. Rosta auberginen tillsammans med krossad vitlök i 225 grader i ca 15 minuter tills auberginen är mjuk och har fin färg. Låt svalna och pilla sedan bort det yttersta skalet. Mixa i blender tillsammans med kryddor, vitlök, citronsaft och olivolja till en kräm. Smaka av och krydda upp den ytterligare om du tycker att det behövs. Hit kan förberedas!

Filocigarrer

  1. Smula fetan och blandade med citronzest, finhackad mynta, riven vitlök, peppar och ev salt
  2. Dela filoarken i mindre bitar och pensla med smält smör. Rulla små paket med fetaoströran i mitten. Hit kan förberedas! Grädda i 175 grader i ca 10 minuter precis innan servering.

Yoghurtröra med gurka

  1. På en gurka gröp ut kärnorna och hacka gurkan i tärningar. Blanda yoghurt, honung, dill och citronjuice. Tillsätt gurktärningarna och smaksätt med salt.

Montering

  1. Gör en spegel av yoghurten och gurkan. Lägg på en klick baba ganoush och sätt filocigarren överst. Dekorera med plockad dill och ev mer gurka som är snabbmarinerad i olivolja.