600 g primörer (haricots verts vaxbönor eller liknande)
2 msk smör
1 tsk citron, saft
2 msk persilja, hackad
Gör så här
Palsternackspuré
Häll i palsternackan i en kastrull, slå på grädden och fyll upp med mjölk så att vätskan precis täcker palsternackan.
Koka upp långsamt och låt sjud tills den nästan är lite överkokt.
Häll av det mesta av vätskan och spara den, lämna lite i grytan bara.
Mixa med en stavmixer och späd lite till önskad konsistens med den avhällda grädden.
Passera genom en finmaskig sil med hjälp av en slev.
Värm upp purén lite försiktigt och rör i crème fraiche, smör och smaka av med salt och vitpeppar.
Beurre Blanc-sås (smörsås)
Häll vinet, persiljestammarna och löken i en kastrull. Reducera på medelvärme tills 1 dl vin återstår.
Sila vinet för att få bort löken. Häll tillbaka vinet i kastrullen och sänk värmen till lägsta möjliga.
Klicka i en liten bit av smöret och vispa tills det smälts in i vinet. Fortsätt så utan avbrott tills allt smör är invispat. Ta av kastrullen om den blir för varm (det börjar koka).
Grönsaker
Koka i saltat vatten – de ska fortfarande vara lätt krispiga.
Häll av vattnet, dra i resten av ingredienserna och låt dem ånga lite.
Smörstekt kummel
Lägg smör i en stekpanna, låt det bli ljusbrunt.
Stek fisken i 1 – 1 ½ minut på varje sida. Innertemperaturen ska vara 45 grader.