Parmalindad kycklingfilé med ugnspotatis

Parmalindad kycklingfilé med ugnsrostad örtpotatis
Foto: Matton

Parmalindad kycklingfilé med ugnspotatis

50 ingredienser

Parmalindad, mozzarellafylld kycklingfilé med ugnsrostad örtpotatis. Serverad med het tomatsalsa, tzatziki och fetaostsallad.

Ingredienser

portioner

Parmalindad kycklingfilé

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 mozzarellaostar, i skivor
  • 4 skivor parmesanost
  • 8 soltorkade tomater
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • peppar
  • 8 skivor parmaskinka

Ugnsrostad örtpotatis

  • 11 delikatesspotatisar
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • torkad oregano
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl vitt vin (eller saften av en halv citron)

Het tomatsalsa

  • 3 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 1 förp konserverade hela plommontomater
  • 0,5 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1 tsk honung
  • 0,5 tsk rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Tzatziki

  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 gurka, skalad riven och urkramad
  • 1-2 klyftor vitlök, finhackade (efter smak)
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Fetaostsallad

  • 1 gurka (stor)
  • 4 tomater
  • 1 fetaost
  • 0,75 dl olja
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • peppar

Enkel fruktsallad

  • 2 röda äpplen
  • 2 gröna päron
  • 2 bananer
  • 0,5 limefrukt
  • 0,5 citron
  • 1 msk flytande honung

Yoghurtsås

  • 3 dl matyoghurt
  • 0,5 citron, skalet
  • 0,5 limefrukt, skalet
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 180 grader.

Parmalindad kycklingfilé

  1. Gör ett snitt i kycklingfilérna. Salta och peppra insidan. Peppra utsidan.
  2. Skiva mozzarella.
  3. Fyll kycklingfiléerna med mozzarella, soltorkade tomater, parmesan och basilikablad.
  4. Lägg skivor av parmaskinkan två och två omlott, rulla in de mozarellafyllda kycklingfiléerna i skinkan.
  5. Lägg de parmalindade kycklingfiléerna i en ugnsform och stek i ca 20-30 min till en temperatur på 65 grader (den stiger ytterligare ett par grader när det kommer ut för att vila och blir då helt klar).

Ugnsrostad örtpotatis

  1. Blanda alla ingredienser i en långpanna och sätt in i ugnen i cirka 40 minuter tills all vätska försvunnit.

Het tomatsalsa

  1. Stek lök och vitlök mjuk, utan att den tar färg.
  2. Tillsätt chili och låt den steka med en stund.
  3. Tillsätt tomater med tomatjuice och koka på låg värme i cirka 40 minuter. Smaka av med honung, vinäger samt salt och peppar.

Tzatziki

  1. Blanda samman alla ingredienser och smaka av. Låt stå så att smakerna utvecklas.

Fetaostsallad

  1. Skär gurka och tomat. Smula fetaosten med händerna
  2. Blanda olja, vinäger, honung, oregano. Salta och peppra!

DESSERT

  1. Enkel fruktsallad med yoghurtsås
  2. Skala och skiva bananerna.
  3. Skär äpple och päron i tärningar (med skal på). Kläm över citrussaften och blanda om allt med honungen.

Yoghurtsås

  1. Blanda samman matlagningsyoghurt, honung smat zest och saft av citron.
  2. Låt stå kallt en stund innan servering.