Lammracks med varm örtdressing

Lammracks med varm örtdressing
Foto: Alexander Lavold
Monika Hallberg
Monika Hallberg

Lammracks med varm örtdressing

Av: Monika Hallberg

Från: Sveriges mästerkock

19 ingredienser

75 min

Lammracks med varm örtdressing och rostad potatis, paprika, rödlök samt haricot vertes.

Annons:
Vin till maten: 2820 Laroche Punto Niño

Ingredienser

portioner
  • 800 g lammrack
  • salt
  • peppar
  • smör (och olja)

Varm örtdressing

  • 4-5 klyftor vitlök
  • olja
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 0,5 dl honung
  • salt
  • peppar
  • färska örter (rosmarin, oregano, persilja)

Rostad potatis och grönsaker

  • 8-10 fasta potatisar
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • ca 200 g haricots verts (eller frysta)
  • olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Lammracks

  1. Bryn lammracksen i en stekpanna i smör och olja.#
  2. Krydda med salt och peppar.
  3. Stek färdigt i ugn på 150 grader till köttet har en innertemperatur på 55-58 grader.
  4. Låt vila innan den skärs upp och serveras.

Varm örtdressing

  1. Skala och dela vitlöken, rosta den i olja på medelvärme i en kastrull så den blir gyllenbrun. Låt rinna av på papper.
  2. Blanda olivolja, balsamicovinäger och honung i en kastrull. Värm den på låg värme (får inte koka).
  3. Hacka örter och den rostade vitlöken fint.
  4. Krydda oljeblandningen med salt och peppar. Tillsätt örter och vitlök.

Potatis och grönsaker

  1. Skala och skiva potatisen.
  2. Lägg dem i en ugnsform, ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar.
  3. Rosta på 225 grader i ca 15-20 min.
  4. Skala och skiva rödlöken.
  5. Tärna paprikan och dela haricovertsen i mindre bitar.
  6. Stek/woka grönsakerna snabbt i olja.
  7. Krydda med salt och peppar.
  8. Blanda grönsakerna med den ugnsrostade potatisen. Servera med lammracks och örtdressing.