Lammracks med varm örtdressing

75 min
4
Lammracks med varm örtdressing
Foto: Alexander Lavold

Lammracks med varm örtdressing och rostad potatis, paprika, rödlök samt haricot vertes.

Annons:
Vin till maten: 2820 Laroche Punto Niño

12 mars 2014
Visa mer
75 min
4

Du behöver

  • 800 g lammracks
  • salt och peppar
  • smör/olja

Varm örtdressing

  • 4-5 klyftor vitlök
  • olja
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 0,5 dl honung
  • salt och peppar
  • färska örtkryddor (rosmarin, oregano, persilja)

Rostad potatis och grönsaker

  • 8-10 potatisar av fast sort
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • ca 200 g färska eller frysta haricots verts
  • olja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lammracks
    Bryn lammracksen i en stekpanna i smör och olja.
  2. Krydda med salt och peppar.
  3. Stek färdigt i ugn på 150 grader till köttet har en innertemperatur på 55-58 grader.
  4. Låt vila innan den skärs upp och serveras.
  5. Varm örtdressing
    Skala och dela vitlöken, rosta den i olja på medelvärme i en kastrull så den blir gyllenbrun. Låt rinna av på papper.
  6. Blanda olivolja, balsamicovinäger och honung i en kastrull. Värm den på låg värme (får inte koka).
  7. Hacka örter och den rostade vitlöken fint.
  8. Krydda oljeblandningen med salt och peppar. Tillsätt örter och vitlök.
  9. Potatis och grönsaker
    Skala och skiva potatisen.
  10. Lägg dem i en ugnsform, ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar.
  11. Rosta på 225 grader i ca 15-20 min.
  12. Skala och skiva rödlöken.
  13. Tärna paprikan och dela haricovertsen i mindre bitar.
  14. Stek/woka grönsakerna snabbt i olja.
  15. Krydda med salt och peppar.
  16. Blanda grönsakerna med den ugnsrostade potatisen. Servera med lammracks och örtdressing.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept