Lammracks med sötpotatiskaka och chevrékräm

Du behöver

Lammracks

  • 900 g lammracks
  • rosmarin
  • timjan
  • citronzest
  • vitlök
  • chili
  • svartpeppar
  • olivolja

Sötpotatiskaka

  • 400 g sötpotatis
  • 400 g potatis
  • 100 g chevre
  • 50 g smör
  • 1 knippe färsk timjan, finhackad

Sparrissallad

  • 1 knippe grön färsk sparris
  • 1 ask mangoldskott
  • 6 msk olivolja
  • 1,5 citron, skalet
  • salt och svartpeppar

Chevrekräm

  • 100 g chevre
  • 2 dl creme fraiche

Gör så här

  1. Lammracks
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala vitlök. Tvätta citronen, riv av det gula skalet och pressa ur saften. Finhacka chili, timjan och rosmarin. Mixa alla ingredienser till en smet.
  3. Lägg racksen i marinaden och låt vila ca 30-40 minuter.
  4. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn lammet med fettkappan nedåt, i 2-3 minuter.
  5. Vänd och ställ in i ugnen. Ugnsstek 15 minuter om du vill ha köttet rött, eller 20 minuter för rosastekt. Ta ut köttet och låt vila i smörpapper ca 10 minuter innan du skär upp.
  6. Sötpotatiskaka
    Sätt ugnen på 150 grader. Hyvla potatisen tunt med en mandolin eller osthyvel.
  7. Stek sedan potatisen mjuk i smör och olivolja på medeltemperatur. Lyft upp potatisen och blanda med kryddorna, smula sedan ner chèvre och lägg allt i en smord ugnsfast form med ett smörpapper i botten och ett på toppen.
  8. Baka sedan i ugn cirka 30 minuter under press, till exempel med en tom form ovanpå. Låt sedan svalna i formen under press.
  9. Salladen
    Hyvla sparris tunt på längden med en mandolin eller en potatisskalare. Blanda sedan ihop med mangold, citronskal och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  10. Krämen
    Smula chèvren. Blanda med crème fraiche. Ställ in i kylen ca 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept