Leif Mannerströms hovmästarsås

hovmästarsås recept
Foto: Fredrik sandin carlson

God hovmästarsås efter Leif Mannerströms recept. En kall sås med senap som är klassisk till gravlax.

Prova Leif Mannerströms recept på hovmästarsås till halstrad eller gravad lax.

27 mars 2013
Visa mer

Du behöver

Hovmästarsås

  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk mörk fransk senap
  • 3 msk socker
  • 0,5 st citron, saften
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk ljus soja
  • några stänk worchestersås
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 msk vatten
  • 1,5 dl raps- eller majsolja
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Hovmästarsås
    Rör ihop alla ingredienser utom dillen och oljan tills sockret lösts upp. Droppa ner oljan under vispning. Tycker du att såsen är för tjock, späd med ytterligare lite vatten.
  2. Skär dillen fint och rör ner. Ställ hovmästarsåsen kallt att mogna några timmar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept