Rimmad torskrygg med blåmusslor

Rimmad torskrygg med blåmusslor
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g torskrygg
  • Salt, efter smak
  • socker, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • smör
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 skvätt grädde
  • 2 msk crème fraiche
  • Citron, efter smak
  • smör, efter smak
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak
  • 1 dl råsocker
  • 3 dl äppelcidervinäger
  • 2 st gulbetor
  • 2 st rödbetor
  • 2 st polkabetor
  • 600 g färskpotatis
  • 1 kg blåmusslor
  • timjan
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st schalottenlök
  • smör
  • 5 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • citron

Gör så här

  1. Torsk
    Strö salt, socker och vitpeppar över torskryggen.
  2. Rimma den i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 125 grader.
  4. Klicka på smör och ugnsbaka till en innertemperatur på 45 grader.
  5. Grönärtspuré
    Häll kokande vatten över ärtorna och sila av.
  6. Mixa till en slät pure med grädde och crème fraiche.
  7. Smaka av med citron, smör, salt och peppar.
  8. Syrade betor
    Koka betorna al dente.
  9. Sjud dem sedan i socker och vinägerlagen till rätt konsistens.
  10. Färskpotatis
    Koka potatisarna mjuka i saltat vatten.
  11. Blåmusslor och blåmusselsås
    Fräs vitlök och schalottenlök i smör med timjan. Se till att det är riktigt hett.
  12. Slå på musslorna och vinet.
  13. Täck med lock och låt sjuda tills musslorna öppnat sig.
  14. Sila av musslorna och lägg dem åt sidan.
  15. Slå på grädden i kokspadet och låt reducera.
  16. Mixa såsen slät, sila och smaka av med citron, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept