Jennies kalvstek

Jennies kalvstek
Foto: TV4
4

Du behöver

  • kalvkött
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl kalvfond
  • 2 dl rött vin
  • stjärnanis
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 8–10 st sparrispotatisar
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • citronsaft
  • 2 st svartrötter
  • 0,5 st citron
  • salt
  • Sky från köttet
  • 3 msk strösocker
  • 25 g smör
  • 1 bit savoykål
  • Smör
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Kalvstek
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta och peppra köttet och bryn det i olja med krossad vitlök.
  3. Slå på vin, fond och stjärnanis.
  4. Låt koka upp, bräsera i ugnen med lock tills köttets innertemperatur är 50 grader.
  5. Låt vila.
  6. Sila av såsen.
  7. Potatispuré
    Rosta vitlöksklyftorna med skal i 200 grader ca 30 minuter.
  8. Skala och koka potatisen mjuk.
  9. Pressa potatisen.
  10. Vispa upp purén med smör och grädde.
  11. Smaka av med salt, peppar och vitlöksklyftorna.
  12. Svartrötter
    Koka svartrötterna al dente i vatten med pressad citron och salt.
  13. Låt ånga av.
  14. Koka upp glaseringen, sky från köttet, socker och smör.
  15. Lägg i svartrötterna och låt karamellisera i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
  16. Savoykål
    Förväll savoykålen.
  17. Slunga i smält smör.
  18. Salta och peppra efter smak.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept