Kalventrecôte med zucchiniplättar

1 h
4
Kalventrécote med zucciniplättar, karamelliserad rödlök och tomatsås
Foto: Alexander Lavold

Bankad kalventrecôte, plättar gjorda på zucchini och parmesanost, karamelliserad rödlök och tomatsås. Gott, gott, gott!

Annons:

Vin till maten: 2820 Laroche Punto Niño

12 mars 2014
Visa mer
1 h
4

Du behöver

  • 4 skivor kalventrecôte

Zucchiniplättar

  • 1 zucchini, riven eller strimlad
  • 1 gul lök i tunna skivor
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt

Tomatsås

  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 burk passerade tomater
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 nypa socker
  • 3 msk torkad basilika
  • 1 tsk Colemans senapspulver
  • salt och svartpeppar

Karamelliserad lök

  • 1 rödlök, i skivor
  • 1 dl chevreost
  • 1 msk råsocker

Gör så här

  1. Tomatsås
    Fräs vitlöken i olivolja utan att den får färg. Tillsätt passerade tomater och alla kryddor. Låt sjuda i 20 min.
  2. Zucchiniplättar
    Fräs zucchini och lök utan att de får färg tills de är helt mjuka. Låt svalna.
  3. Blanda en smet av ägg, mjölk, mjöl, kryddor och parmesanost. Blada ner i zucchini och lökblandningen. Stek små gyllenbruna plättar.
  4. Karamelliserad lök
    Stek löken hårt i smör och socker tills den fått ordentligt med färg. Tillsätt chevréost.
  5. Kalventrecôte
    Banka, krydda med salt och peppar och vänd i vetemjöl. Stek hastigt på hög värme i 2 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept