Kalventrecôte med zucchiniplättar

Kalventrécote med zucciniplättar, karamelliserad rödlök och tomatsås
Foto: Alexander Lavold
Anders Östblom
Anders Östblom

Kalventrecôte med zucchiniplättar

Av: Anders Östblom

Från: Sveriges mästerkock

20 ingredienser

1 h

Bankad kalventrecôte, plättar gjorda på zucchini och parmesanost, karamelliserad rödlök och tomatsås. Gott, gott, gott!

Annons:

Vin till maten: 2820 Laroche Punto Niño

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor kalventrecôte

Zucchiniplättar

  • 1 zucchini, riven eller strimlad
  • 1 gul lök, i tunna skivor
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt

Tomatsås

  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 förp passerade tomater
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 0,5 krm strösocker
  • 3 msk torkad basilika
  • 1 tsk senapspulver
  • salt
  • svartpeppar

Karamelliserad lök

  • 1 rödlök, i skivor
  • 1 dl chèvreost
  • 1 msk rörsocker

Gör så här

Tomatsås

  1. Fräs vitlöken i olivolja utan att den får färg. Tillsätt passerade tomater och alla kryddor. Låt sjuda i 20 min.

Zucchiniplättar

  1. Fräs zucchini och lök utan att de får färg tills de är helt mjuka. Låt svalna.
  2. Blanda en smet av ägg, mjölk, mjöl, kryddor och parmesanost. Blada ner i zucchini och lökblandningen. Stek små gyllenbruna plättar.

Karamelliserad lök

  1. Stek löken hårt i smör och socker tills den fått ordentligt med färg. Tillsätt chevréost.

Kalventrecôte

  1. Banka, krydda med salt och peppar och vänd i vetemjöl. Stek hastigt på hög värme i 2 min.