Pernillas kalvrullader

Pernillas kalvrullader
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor
  • Smör
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl kalvfond
  • mjöl
  • 2 skivor kalvinnanlår
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 0,5 st rött äpple, finhackat
  • 2 st sardeller, finhackade
  • smör
  • olja
  • 1 dl kalvfond
  • 1 dl rött vin
  • 0,5 st savoykål
  • smör
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 st citron
  • 2 st svartrötter
  • salt
  • smör
  • Peccorino, riven

Gör så här

  1. Sås
    Fräs vitlök i smör i en kastrull.
  2. Tillsätt 1 dl rött vin och 1 dl kalvfond.
  3. Låt reducera tills ca 1 dl återstår. Späd med lite vatten om såsen kokat ihop för mycket.
  4. Kalvrulladerna
    Banka ut två skivor kalvkött till tunna skivor.
  5. Salta och peppra efter smak.
  6. Fördela äppel- och sardellhacket på kalvskivorna.
  7. Rulla ihop dem och fäst med tandpetare.
  8. Bryn rulladerna i smör och olja runt om i några minuter.
  9. Tillsätt resten av fonden, vinet och all sås.
  10. Låt rulladerna koka i 15 minuter.
  11. Savoykål
    Strimla kålen.
  12. Smält smör i en kastrull och lägg i kålen.
  13. Tillsätt ca 1 dl grädde, salt och peppar.
  14. Koka ihop tills kålen är kokt al dente – med ett visst tuggmotstånd.*
  15. Pressa i en gnutta citron.
  16. Svartrötter
    Sätt ugnen på 225 grader.
  17. Skala och skiva svartrötterna på längden.
  18. Koka dem i lättsaltat vatten ca 15 minuter.
  19. Smöra en ugnsfast form.
  20. Lägg svartrötterna i formen, hyvla eller riv över peccorino och gratinera i ca 10 minuter.
  21. Sås, forts
    Sila av vinfonden från roulladkoket och red såsen med lite mjöl och smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept