Hummerravioli

Hummerravioli
Foto: TV4

Du behöver

  • 2 dl durumvetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • Salt, efter smak
  • En skvätt vatten el olivolja, ev
  • hummerskal
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 st lök
  • 0,5 st morot
  • 0,5 st palsternacka
  • 1 dl grädde
  • 1 cl cognac
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak
  • Cayennepeppar, efter smak
  • 1 dl yoghurt
  • 1 msk pistagenötter, finmalda
  • citronsaft
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 st hummer, kokt
  • 2,5 msk ricotta
  • 1,5 dl shitakesvamp
  • 1 näve babyspenat
  • vitlök
  • timjan
  • mynta
  • basilika
  • salt
  • peppar
  • ruccola
  • tomat
  • gurka
  • schalottenlök
  • pistagenötter

Gör så här

  1. Pastadeg
    Blanda ingredienserna till pastadegen.
  2. Låt den vila i plastfolie i 30 minuter.
  3. Fyllning
    Koka upp rikligt med ordentligt saltat vatten.
  4. Koka hummern i 7 minuter.
  5. Låt svalna.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Plocka hummern och skär köttet i mindre tärningar.
  8. Ugnsstek svampen tillsammans med timjan och vitlök i 15 minuter.
  9. Plocka bort vitlöken och tärna svampen.
  10. Blanda ner babyspenaten medan svampen är varm.
  11. Lägg åt sidan och låt svalna.
  12. Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en skål och smaka av med mynta, basilika, citron, salt och peppar.
  13. Pastadeg, forts
    Använd sedan pastamaskin eller kavel för att göra 10x10 cm plattor.
  14. Lägg ut en pastaplatta.
  15. Montera med fyllning.
  16. Montera en annan platta över och använd en ringform för att stansa ut dina runda pastakuddar.
  17. Pistageyoghurt
    Blanda alla ingredienser till yoghurten.
  18. Vispa till önskad tjocklek.
  19. Hummersås
    Sätt ugnen på 220 grader.
  20. Rosta skalen i ugnen tillsammans med tomatpuré, gul lök, morot och palsternacka tills de får färg.
  21. Ta ut från ugn, krossa skalen och lägg dem tillsammans med grönsakerna i en kastrull.
  22. Fyll på med vatten så att det täcker.
  23. Koka i ca 15-20 minuter
  24. Sila av.
  25. Tillsätt grädde och reducera till önskad smak.
  26. Smaka av med cognac, salt och vitpeppar, eventuellt lite cayennepeppar.
  27. Precis innan servering
    Koka raviolin ca 3 minuter.
  28. Garnera och servera genast med sås och yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept