Ediths ängamat med hemgjord korv

Ediths ängamat med hemgjord korv
Foto: TV4
Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson

Ediths ängamat med hemgjord korv

21 ingredienser

Ediths ängamat med hemgjorda korvar är Jennies rätt tillägnad hennes mormor.

Kolla in fler recept och läs mer om

Sveriges mästerkock

Ingredienser

portioner
  • 1,5 l kycklingbuljong, gärna hemkokt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 blomkålshuvud, litet, uppdelat i mindre buketter
  • 8 sommarmorötter, små små späda, skalade
  • 1 dl bondbönor
  • 1 dl sockerärtor
  • 10 färskpotatisar, färdigkokta
  • 3 äggulor, till redning
  • Muskotnöt, några riv (efter smak)
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar, nymalen
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, grovt strimlad
  • 1 kg fläskytterfilé, benfri
  • 250 g bacon, rökt
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 0,5 krm strösocker [ca 0.5 krm]
  • Muskotnöt, några riv (efter smak)
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar, nymalen
  • korvskinn
  • smör, till stekning

Gör så här

Ängamat

  1. Sjud kycklingbuljong och vispgrädde i 20 minuter.
  2. Tillsätt grönsakerna, de med längst koktid först och de med mindre lite senare, så att grönsakerna blir rätt kokta samtidigt.
  3. Lägg i potatisen sist och värm endast upp.
  4. Vispa i äggulor och ställ genast av kastrullen från värmen.
  5. Smaka av med nyriven muskotnöt, salt och nymalen vitpeppar.
  6. Vänd i strimlad bladpersilja.

Hemgjord korv

  1. Finmal fläskytterfilé och bacon.
  2. Blanda med vispgrädde och socker till en homogen smet.
  3. Smaka av med nyriven muskotnöt, salt och nymalen vitpeppar.
  4. Provstek en bit för att se om smaken är rätt.
  5. Sätt ugnen på 150 grader.
  6. Fyll korvskinnen med smet och knyt till små korvar.
  7. Stek korvarna på smörade plåtar i ugnen ca 5-10 minuter.
  8. Bryn korvarna runt om i smör.
  9. Servera ängamat med de hemgjorda korvarna.