Ediths ängamat med hemgjord korv

Ediths ängamat med hemgjord korv
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1,5 l kycklingbuljong, gärna hemkokt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st blomkålshuvud, litet, uppdelat i mindre buketter
  • 8 st sommarmorötter, små små späda, skalade
  • 1 dl bondbönor
  • 1 dl sockerärtor
  • 10 st färskpotatisar, färdigkokta
  • 3 st äggulor, till redning
  • Muskotnöt, några riv efter smak
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, nymalen, efter smak
  • 0,5 dl bladpersilja, grovt strimlad
  • 1 kg fläskytterfilé, benfri
  • 250 g bacon, rökt
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 1 nypa strösocker, ca 0.5 krm
  • Muskotnöt, några riv efter smak
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, nymalen, efter smak
  • Korvskinn
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Ängamat
    Sjud kycklingbuljong och vispgrädde i 20 minuter.
  2. Tillsätt grönsakerna, de med längst koktid först och de med mindre lite senare, så att grönsakerna blir rätt kokta samtidigt.
  3. Lägg i potatisen sist och värm endast upp.
  4. Vispa i äggulor och ställ genast av kastrullen från värmen.
  5. Smaka av med nyriven muskotnöt, salt och nymalen vitpeppar.
  6. Vänd i strimlad bladpersilja.
  7. Hemgjord korv
    Finmal fläskytterfilé och bacon.
  8. Blanda med vispgrädde och socker till en homogen smet.
  9. Smaka av med nyriven muskotnöt, salt och nymalen vitpeppar.
  10. Provstek en bit för att se om smaken är rätt.
  11. Sätt ugnen på 150 grader.
  12. Fyll korvskinnen med smet och knyt till små korvar.
  13. Stek korvarna på smörade plåtar i ugnen ca 5-10 minuter.
  14. Bryn korvarna runt om i smör.
  15. Servera ängamat med de hemgjorda korvarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept