Flundrerygg med morotspesto

30 min
4
Flundrerygg med morotspesto
Foto: Tv4
30 min
4

Du behöver

Potatismos

  • 500 g Blue Bell potatis
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 st skivade salladslökar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar

Flundra

  • 4 st flundreryggfiléer
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 1 msk smör

Garnering

  • 4 msk morotspesto
  • 100 g skirat smör
  • Morotssallad

Gör så här

  1. Potatismos
    Koka potatis med skal i saltat vatten i cirka 15-20 minuter, tills den blivit mjuk.
  2. Mosa potatisen, tillsätt smör, mjölk, salladslök, salt och peppar och rör om.
  3. Flundra
    Blanda mjöl, salt och peppar i en form.
  4. Vänd fiskfiléerna i mjölblandningen.
  5. Smält smöret i en stekpanna. Stek filéerna på medelhög värme, i cirka 2 minuter per sida, tills de blivit gyllenbruna.
  6. Lägg morotspesto ovanpå filéerna strax innan servering.
  7. Servera flundrefiléerna med potatismos, skirat smör och en morotssallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept