Flundrerygg med morotspesto

Flundrerygg med morotspesto
Foto: Tv4

Flundrerygg med morotspesto

Av: Widegrens gård

Från: Sveriges skönaste gårdar

14 ingredienser

30 min

Panerad, smörstekt flundra som serveras med potatismos och morotspesto från Widegrens gård.

Ingredienser

portioner

potatismos

  • 500 g Blue Bell potatis
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar

flundra

  • 4 flundreryggfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, krossad
  • 1 msk smör

Garnering

  • 4 msk morotspesto
  • 100 g smör, skirat
  • morotssallad

Gör så här

Potatismos

  1. Koka potatis med skal i saltat vatten i cirka 15-20 minuter, tills den blivit mjuk.
  2. Mosa potatisen, tillsätt smör, mjölk, salladslök, salt och peppar och rör om.

Flundra

  1. Blanda mjöl, salt och peppar i en form.
  2. Vänd fiskfiléerna i mjölblandningen.
  3. Smält smöret i en stekpanna. Stek filéerna på medelhög värme, i cirka 2 minuter per sida, tills de blivit gyllenbruna.
  4. Lägg morotspesto ovanpå filéerna strax innan servering.
  5. Servera flundrefiléerna med potatismos, skirat smör och en morotssallad.