Rökt kalkon med raggmunkar

Rökt kalkon med raggmunkar
Foto: tv4

Rökt kalkon med raggmunkar

Av: Visätter gård

Från: Sveriges skönaste gårdar

8 ingredienser

Vissäter gårds äppelvedsrökta kalkonlår med raggmunk, äppelmos och rårörda lingon.

Ingredienser

portioner
  • 800 g potatis
  • 1 ägg
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt

Till servering

  • 20 skivor kalkonlår, äppelvedsrökt
  • 1 dl äppelmos
  • 1 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Blanda samman ägg, mjölk och dinkelmjöl.
  2. Skala och riv potatisen fint, pressa ur vätskan och blanda sedan snabbt ner i äggsmeten.
  3. Värm upp en stekpanna och stek raggmunkarna frasiga.
  4. Stek kalkonskivorna och servera med nystekta raggmunkar, äppelmos och rårörda lingon.