”Fish ´n chips” på inlagd gös och persiljerot med krondillsmajonnäs

cirka 45 minuter
4
cirka 45 minuter
4

Du behöver

”Fish ´n chips”

  • 400 g inlagd gös
  • 2 bakpotatisar
  • 4 persiljerötter
  • vetemjöl
  • ägg
  • panko
  • frityrolja

Krondillsmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 6 dl matolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 kvistar krondill
  • vinäger
  • salt

Gör så här

  1. ”Fish ´n chips”
    Koka upp en kastrull med rejält saltad vatten.
  2. Skala persiljerötter och potatis, skär sedan i jämnstora strimlor (tänk pommes frites).
  3. Koka potatis och persiljerötter i vattnet i ca 4 minuter (de ska fortfarande vara lite hårda).
  4. Värm upp olja i en kastrull eller fritös till 170 grader.
  5. Panera gös, potatis och persiljerötter i först mjöl, sen ägg och sist panko.
  6. Fritera lite i taget till en gyllenbrun färg och god krispighet.
  7. Krondillsmajonnäs
    Vispa gulor, vinäger, salt och dijon kraftigt.
  8. Tillsätt matoljan i tunn stråle under kraftig vispning.
  9. Hacka krondillen fint och tillsätt i majonnäsen.
  10. Smaka av med salt, vinäger och eventuellt med dill.
  11. Servera maten med citron och skuren persilja
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept