Senapspestofyllda oxrullader

50 min
4
Oxrullader med mandelpotatisduchess
Foto: TV4
50 min
4

Du behöver

Oxrullader

  • 2 msk olivolja
  • 8 skivor lövbiff av ox-innanlår
  • 3 dl rött portvin
  • 3 dl oxbuljong
  • 2 dl grädde
  • 8 msk senapspesto

Mandelpotatisduchesse

  • 8 st mandelpotatisar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 st äggulor
  • 100 g riven ost

Gör så här

  1. Oxrullader
    Bred rikligt med senapspesto på lövbiffsskivorna. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Bryn hastigt på hög värme tills de får lite färg.
  3. Lägg över rulladerna i en gryta, häll på portvin och buljong och låt sjuda på svag värme i cirka 30-40 minuter.
  4. Ta upp rulladerna. Låt portvin och buljong koka i cirka 5 minuter.
  5. Tillsätt grädde och låt koka upp.
  6. Mandelpotatisduchesse
    Koka potatis i saltat vatten i cirka 20 minuter, tills den blivit mjuk.
  7. Häll av vattnet och krydda med salt och peppar.
  8. Tillsätt smör, äggulor och grädde och vispa till mos.
  9. Lägg mos i en spritspåse med stor tyll. Spritsa ut duchesstoppar på en bakplåtspappersbeklädd plåt.
  10. Strö ost över topparna och griljera dem i ugnen i 225 grader tills de fått en gyllenbrun färg.
  11. Servera oxrulladerna med duchesserna, portvinssåsen och inlagda grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept