Rosen- och bärkompott med knäckebröd och ost

ca 30 minuter
4
ca 30 minuter
4

Du behöver

Rosen- och bärkompott

  • 125 g nyponrosblad
  • 2,5 dl äpplejuice
  • 100 g syltsocker
  • 100 g hallon
  • 100 g röda vinbär
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 vaniljstång

Knäckebröd

  • 50 g matfett
  • 2 dl vatten
  • 2 msk fänkålsfrö, krossat
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • salt

Servering

  • Valfria ostar, gärna blåmögel, hård ko-ost och krämig getost

Gör så här

  1. Kompott
    Koka upp äppeljuice och rosenblad.
  2. Tillsätt socker och urskrapad vaniljstång.
  3. Låt koka i några minuter, tillsätt sen bär och mixa med stavmixer till syltliknande konsistens.
  4. Smaka eventuellt av med mer honung.
  5. Knäckebröd
    Värm ugnen till 200 grader och smält matfettet i kastrull.
  6. Häll matfettet i en bunke och tillsätt vatten, mjöl, salt och fänkålsfrö. Blada till en fin deg.
  7. Dela upp degen mindre bitar och kavla tunt på mjölat bord.
  8. Grädda ca 8 minuter.
  9. Servera knäckebrödet och marmeladen med valfria ostar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept