Dovhjortsspett, vildsvinsribs samt lövbiff på älg

Dovhjortsspett, vildsvinsribs samt lövbiff på älg
Foto: tv4

Honungsgrillolja vilt från Ormsätter gård som här används till vildsvinsribs, lövbiff på älgkalv samt till grillspett på dovhjortsfärs. Servera med yoghurtdipp och färskpotatis.

27 augusti 2013
Visa mer
4

Du behöver

Grillade hjortfärsspett

  • 400 g dovhjortfärs
  • 10 kvistar färsk ramslök
  • 80 g getost
  • 20 g slätbladig persilja
  • 1,5 dl grillolja med honung
  • 8 träspett

Grillade vildsvinsspjäll

  • 1 kg revbensspjäll från vildsvin
  • 5 dl grillolja med honung

Lövbiff

  • 4 skivor lövbiff av älgkalv (gärna från innanlår eller rostbiff)
  • 1 dl grillolja med honung

Yoghurtdipp

  • 6 dl turkisk yoghurt
  • 4 kvistar ramslök
  • 8 blad mynta
  • salt
  • peppar

Till servering

  • färskpotatis, kokt
  • sallad

Gör så här

  1. Grillade hjortfärsspett
    Blötlägg träspetten i kallt vatten, så att dom inte börjar brinna på grillen.
  2. Strimla ramslöken och persiljan, blanda sedan alla ingredienser i en bunke.
  3. Forma färsen runt spetten och låt stå i kyl till ca 30 minuter innan grillning.
  4. Vildsvinsspjäll
    Marinera först spjällen i grilloljan i ca tolv timmar. Dag två: värm ugnen till 175 grader.
  5. Lyft upp spjällen och låt rinna av, lägg sedan i ugnsfast form och baka i ca 2,5 timmar. Ta ut köttet och låt svalna innan det grillas för att få fin yta.
  6. Lövbiff
    Grilla hastigt och pensla köttet med grilloljan.
  7. Yoghurtdipp
    Hacka örterna och blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Servera till köttet tillsammans med kokt färskpotatis och fräsch sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept