Asiatisk sallad med chilimajonnäs och 24-timmars biff

cirka 40 minuter
4

Biffsallad med smak av Asien. Sesam, chili och koriander sätter smak på denna goda sallad som är enkel att laga.

25 december 2013
Visa mer
cirka 40 minuter
4

Du behöver

Chilimajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • vinäger
  • salt
  • 6 dl matolja
  • sriracha

Sallad

  • 14 sockerärtor
  • 1 mango
  • 1 knippe sticklök
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 dl limejuice
  • 0,5 dl fisksås
  • 0,5 dl soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 röd chili

Till servering

  • 200 g 24-timmars biff från Mässviksgård
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Chilimajonnäs
    Vispa gulor, senap, vinäger och salt kraftigt.
  2. Tillsätt oljan i tunn stråle under kraftig vispning.
  3. När majonnäsen fått en bra konsistens, smaka av med sriracha och eventuellt mer salt och vinäger. (Om majonnäsen börjar "spricka" (släppa från kanterna), tillsätt några droppar kallt vatten, och fortsätt sedan med mer olja).
  4. Sallad
    Strimla sockerärtor och mango fint.
  5. Skär sticklöken i tunna skivor och klipp ner koriandern.
  6. Skär chili i små fina tärningar och blanda med soja, fisksås och lime. Smaka av med sesamolja.
  7. Till servering
    Vänd upp grönsakerna med dressingen
  8. Strimla köttet tunt och vänd upp med dressingen från salladen.
  9. Lägg salladen i skålar och klicka i lite majonnäs, lägg köttet ovanpå och toppa med sesamfrön och koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept