Toast med gravad Linderödsgris

30 min
4
Toast med gravad Linderödsgris
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Stuvade jordärtskockor

  • 300 g små jordärtskockor
  • 2 dl grädde
  • Salt och peppar

Frästa kantareller

  • 3 msk smör
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 200 g kantareller, rensade
  • En kruka dill
  • Salt och peppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 200 g gravad och skivad Linderödsgris

Färskostcrème

  • 200 g färskost
  • 3 msk sky från rökt späck eller bacon

Sallad

  • 1 kruka romansallad
  • 5 st körsbärstomater
  • 0,5 st gurka

Gör så här

  1. Stuvade jordärtskockor
    Skölj jordärtskockorna noga. Låt dem koka i saltat vatten i cirka 15 minuter, tills det blivit mjuka.
  2. Koka grädden i en annan kastrull tills hälften återstår.
  3. Häll av vattnet från jordärtskockorna och lägg över dem i grädden.
  4. Salta och peppra efter smak.
  5. Frästa kantareller
    Smält smör i en stor stekpanna.
  6. Fräs schalottenlök med kantareller och dill i cirka 3 minuter. Salta och peppra efter smak.
  7. Lägg surdegsbrödsskivorna i pannan och låt dem fräsa tills de fått lite färg.
  8. Färskostcrème
    Blanda färskost och skyn till en jämn smet.
  9. Sallad
    Skölj salladsbladen.
  10. Skiva gurka och tomater.
  11. Blanda allt i en stor skål.
  12. Montera toasten med brödskivan i botten, de stuvade jordärtskockorna, de frästa kantarellerna och de gravade Linderödsgrisskivorna med salladen bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept