Stekta rotfruktsbiffar med gulbetschutney

ca 45 minuter
4
ca 45 minuter
4

Du behöver

Gulbetschutney

  • 2 schalottenlökar
  • 2 gröna chilis
  • 2 stora gulbetor
  • 1 äpple
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl äppelmust
  • 25 russin
  • matolja

Rotfruktsbiffar

  • 100 g morötter
  • 100 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 100 g potatis
  • 150 g kålrot
  • 1 schalottenlök
  • 3 kvistar kruspersilja
  • 2 ägg
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • mjöl, ägg och panko till panering

Till servering

  • 2 små polkabetor
  • 50 g babyspenat
  • rapsolja
  • citron
  • salt

Gör så här

  1. Gulbetschutney
    Hacka lök och chili fint, smält i kastrull med olja på svag värme.
  2. Skala och skär ner gulbetorna i mindre bitar, riv äpplet på grova rivjärnet tillsätt äpplet och gulbetor i kastrullen.
  3. Tillsätt vinäger, äppelmust, russin och honung och låt sjuda till gulbetorna är mjuka och vätskan fått en simmig konsistens. (Om gulbetorna fortfarande är hårda, späd med mera must)
  4. Rotfruktsbiffar
    Riva alla rotfrukter på grova rivjärnet och pressa ur vätskan.
  5. Hacka lök, riv vitlök fint och blanda med rotfrukterna.
  6. Blanda i ägg, salt och hackad kruspersilja.
  7. Forma till 4st jämnstora biffar, vänd först i mjöl, sen ägg och sist panko
  8. Stek biffarna gyllenbruna i matfett.
  9. Till servering
    Skala och hyvla polkabetor tunt på mandolin, lägg i isvatten.
  10. Skölj spenat i kallt vatten.
  11. Placera biffen mitt på tallriken, lägg en klicka gulbetschutney ovanpå.
  12. Vänd runt spenat och de hyvlade polkabetorna med olja, salt och citronsaft. Lägg ovanpå chutneyn, toppa med kallpressad rapsolja och nymald svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept