Lammfärshamburgare med fetaostcrème

Lammfärshamburgare med fetaostcrème
Foto: TV4

Du behöver

Rostade rotfrukter

  • 3 st palsternackor
  • 3 st morötter
  • 1 st kålrot
  • 3 st rödbetor
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk flingsalt

Lammburgare

  • 1 kg lammfärs
  • 4 st pressade vitlöksklyftor
  • 1-2 msk pressad citronsaft
  • 5 kvistar färsk hackad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Ev. 2 msk smör till stekning

Tillbehör

  • 6 st hamburgarbröd
  • 6 msk rapsolja
  • 6 nypor flingsalt
  • 1 st skivad rödlök
  • 0,5 st gurka
  • 140 g ruccolasallad

Fetaostcrème

  • 150 g fetaost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 2 kvistar färsk hackad oregano

Gör så här

  1. Rostade rotfrukter
    Skala alla rotfrukter. Skär rotfrukterna i stavar. Lägg allt i en form och ringla över rapsolja och strö på flingsalt. Rosta i ugn i 225 grader i cirka 25 minuter, tills de blivit mjuka och fått lite färg.
  2. Lammfärsburgare
    Blanda lammfärsen med vitlöksklyftor, pressad citron, hackad rosmarin samt salt och peppar.Forma 6 st stora bollar och platta sedan till dem med en hamburgarpress. Stek eller grilla hamburgare i cirka 5 minuter på varje sida. Pensla bröden på insidan med i matsked rapsolja. Lägg bröden på en plåt och strö flingsalt över. Rosta bröden i cirka 10 minuter i ugn, tills de blivit gyllenbruna.
  3. Fetaostcrème
    Riv fetaost och blanda med yoghurt. Rör ner vitpeppar och hackad oregano.
  4. Montera hamburgaren med bröd, ruccolasallad, hamburgare, fetaostcréme, rödlök samt gurkskivor och sedan brödlock.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept