Lammkotletter med salmbärschutney

30 min
4
Lammkotletter med salmbärschutney
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Lammkotletter

  • 8 st lammkotletter
  • 2 msk smör
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin grovt hackad
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk svartpeppar

Brynta rotfrukter

  • 1 knippe sommarlök
  • 250 g morötter
  • 250 g palsternacka
  • 200 g spritärtor
  • 3 msk smör
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk svartpeppar

Garnering

  • 2 st citroner
  • 140 g mixsallad
  • 4 msk salmbärschutney
  • 2 msk salmbärsbalsamico

Gör så här

  1. Lammkotletter
    Smält smör i en stor panna.
  2. Bryn lammkotletterna med vitlök, rosmarin, salt och peppar i cirka 3 minuter per sida.
  3. Brynta rotfrukter
    Skala och skär morötter, palsternacka och sommarlök i stora bitar.
  4. Stek rotfrukterna i cirka 3-5min i smör, krydda med örtsalt, hackad vitlök, svartpeppar.
  5.  Tillsätt spritärtorna och stek i ytterligare 2 minuter.
  6. Garnering
    Dela citronerna, grilla dem ca 2-3 min.
  7. Lägg salladen i en skål och ringla salmbärsbalsamico över.
  8. Lägg upp maten på tallrikar med en stor klick salmbärschutney.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept