Lammkotletter med salmbärschutney

Lammkotletter med salmbärschutney
Foto: TV4

Lammkotletter med salmbärschutney

Av: Gotlands delikatesser

Från: Sveriges skönaste gårdar

18 ingredienser

30 min

Lammkotletter med brynta rotfrukter, serveras med salmbärschutney och salmbärsbalsamico från Gotlands delikatesser.

Ingredienser

portioner

Lammkotletter

  • 8 lammkotletter
  • 2 msk smör
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 kvist rosmarin, grovt hackad
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk svartpeppar

Brynta rotfrukter

  • 1 knippe knipplök
  • 250 g morot
  • 250 g palsternacka
  • 200 g spritärtor
  • 3 msk smör
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk svartpeppar

Garnering

  • 2 citroner
  • 140 g salladsmix
  • 4 msk salmbärschutney
  • 2 msk salmbärsbalsamico

Gör så här

Lammkotletter

  1. Smält smör i en stor panna.
  2. Bryn lammkotletterna med vitlök, rosmarin, salt och peppar i cirka 3 minuter per sida.

Brynta rotfrukter

  1. Skala och skär morötter, palsternacka och sommarlök i stora bitar.
  2. Stek rotfrukterna i cirka 3-5min i smör, krydda med örtsalt, hackad vitlök, svartpeppar.
  3. Tillsätt spritärtorna och stek i ytterligare 2 minuter.

Garnering

  1. Dela citronerna, grilla dem ca 2-3 min.
  2. Lägg salladen i en skål och ringla salmbärsbalsamico över.
  3. Lägg upp maten på tallrikar med en stor klick salmbärschutney.