Rödbetschips med getostkräm, bacon och hasselnötter

Rödbetschips med getostkräm, bacon och hasselnötter
Foto: TV4
40 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Rödbetschips

  • 2 rödbetor
  • 1 del rapsolja
  • 2 delar solrosolja
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk torkad persilja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 tsk svartpepparkorn
  • 0,5 dl maizena

Getostkräm

  • 100 g mjuk getost, t. ex. chèvre
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl grädde
  • salt, efter smak

Topping

  • 50 g bacon
  • 0,5 dl skalade hasselnötter
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 0,5 kruka gräslök, fint skuren

Gör så här

  1. Blanda 1 del rapsolja och 2 delar solrosolja i fritös eller kastrull och värm oljan till 160 grader.
  2. Skala rödbetorna och hyvla tunt på mandolin.
  3. Torka betorna torra på hushållspapper eller handduk.
  4. Vänd betorna i maizena och skaka av överflödet innan du doppar i fritösen.
  5. Låt fritera i ca 5 minuter eller tills de är helt krispiga.
  6. Mixa salt, persilja, timjan och svartpeppar i en kryddmixer eller blender.
  7. När chipsen är klara, lyft och lägg på nytt papper, strö över örtsaltet.
  8. Getostkräm
    Mixa getost, grädde och crème fraiche till en slät kräm i blender, smaka av med salt.
  9. Lägg krämen i spritspåse och förvara i kyl.
  10. Topping
    Stek baconet krispigt i stekpanna och tillsätt hasselnötterna.
  11. Lägg ut chipsen på stora fat.

  12. Spritsa lite kräm på varje chips och lägg på bacon och hasselnötter.

  13. Toppa med smörgåskrasse och gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept