Minipizzor med tomat och mozzarella

Minipizzor med tomat och mozzarella
Foto: TV4

Smarriga minipizzor med mozzarella, färska tomater, basilika och Hornuddens rökta chilisås. Allting blir lite godare i miniformat!

8 december 2014
Visa mer

Du behöver

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten, ljummet
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 7-8 dl vetemjöl

Topping

  • 100 g mozzarella
  • 1,5 dl Hornuddens rökta chilisås
  • 200 g blandade tomater
  • 6 blad basilka

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och blanda med vattnet tills jästen löst sig helt.
  2. Tillsätt olja och salt och rör om.
  3. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen får en bra konsistens och släpper från bunkens kant.
  4. Täck degen med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek. Cirka 0,5-1 timme.
  5. Värm ugnen till 250 grader.
  6. Dela upp degen i mindre bitar och kavla ut tunna pizzor.
  7. Bred ut chilisåsen på pizzorna och smula över mozzarellan.
  8. Baka i ca 5-8 minuter.
  9. Skär tomaterna i oregelbundna bitar.
  10. Bryt ner basilikabladen och blanda med tomaterna.
  11. Toppa pizzorna med tomatsalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept