Aroniasyrup med vaniljkräm och färska bär

Aroniasyrup med vaniljkräm och färska bär
Foto: TV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Aroniasyrup med vaniljkräm och färska bär

15 ingredienser

1 h

Fräsch dessert med hemgjord vaniljkräm och syrup gjord på aroniabär och svarta vinbär toppas med färska bär och krossade vaniljdrömmar.

Ingredienser

portioner

Aroniasyrup

  • 2 dl aroniabär
  • 2 dl svarta vinbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 citron, saft från

vaniljkräm

  • 1 vaniljstång
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl yoghurt
  • 3 gelatinblad

Servering

  • 12 hallon
  • 12 björnbär
  • 12 blåbär
  • 4 drömmar

Gör så här

  1. Aroniasyrup
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, blanda frön, stång och övriga ingredienser i en kastrull.
  3. Låt koka i ca 10 minuter sila genom en finmaskig sil och låt svalna.
  4. Vaniljkräm
  5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  6. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Blanda stång, frön, socker och grädde i en kastrull och koka upp. Ta av från plattan och vispa i gelatinbladen.
  7. Häll yoghurten i en bunke och sila sedan vaniljgrädden ner i yoghurten och vispa väl. Fyll upp serveringsglas och låt stå i kylen i minst 45 minuter.
  8. Servering
  9. Hacka drömmarna till ett fint smul. När vaniljkrämen stelnat, toppa med blandade bär, krossade drömmar och aroniasyrup.