Aroniasyrup med vaniljkräm och färska bär

1 h
4
Aroniasyrup med vaniljkräm och färska bär
Foto: TV4

Fräsch dessert med hemgjord vaniljkräm och syrup gjord på aroniabär och svarta vinbär toppas med färska bär och krossade vaniljdrömmar.

15 december 2014
1 h
4

Du behöver

Aroniasyrup

  • 2 dl aroniabär
  • 2 dl svarta vinbär
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 citron, saft från

Vaniljkräm

  • 1 vaniljstång
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl socker
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 3 gelatinblad

Servering

  • 12 hallon
  • 12 björnbär
  • 12 blåbär
  • 4 drömmar

Gör så här

  1. Aroniasyrup
    Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, blanda frön, stång och övriga ingredienser i en kastrull.
    Låt koka i ca 10 minuter sila genom en finmaskig sil och låt svalna.
  2. Vaniljkräm
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Blanda stång, frön, socker och grädde i en kastrull och koka upp. Ta av från plattan och vispa i gelatinbladen.
  4. Häll yoghurten i en bunke och sila sedan vaniljgrädden ner i yoghurten och vispa väl. Fyll upp serveringsglas och låt stå i kylen i minst 45 minuter.
  5. Servering
    Hacka drömmarna till ett fint smul. När vaniljkrämen stelnat, toppa med blandade bär, krossade drömmar och aroniasyrup.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept