Aroniasyrup med vaniljkräm och färska bär

1 h
4
Aroniasyrup med vaniljkräm och färska bär
Foto: TV4

Fräsch dessert med hemgjord vaniljkräm och syrup gjord på aroniabär och svarta vinbär toppas med färska bär och krossade vaniljdrömmar.

15 december 2014
Visa mer
1 h
4

Du behöver

Aroniasyrup

  • 2 dl aroniabär
  • 2 dl svarta vinbär
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 citron, saft från

Vaniljkräm

  • 1 vaniljstång
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl socker
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 3 gelatinblad

Servering

  • 12 hallon
  • 12 björnbär
  • 12 blåbär
  • 4 drömmar

Gör så här

  1. Aroniasyrup
    Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, blanda frön, stång och övriga ingredienser i en kastrull.
    Låt koka i ca 10 minuter sila genom en finmaskig sil och låt svalna.
  2. Vaniljkräm
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Blanda stång, frön, socker och grädde i en kastrull och koka upp. Ta av från plattan och vispa i gelatinbladen.
  4. Häll yoghurten i en bunke och sila sedan vaniljgrädden ner i yoghurten och vispa väl. Fyll upp serveringsglas och låt stå i kylen i minst 45 minuter.
  5. Servering
    Hacka drömmarna till ett fint smul. När vaniljkrämen stelnat, toppa med blandade bär, krossade drömmar och aroniasyrup.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept