Gazpacho på vårt vis

45 min
4
Gazpacho på vårt vis
45 min
4

Du behöver

  • 3 stora tomater
  • 1 liten fänkål
  • 1 röd paprika
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 röd chili
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 4 pilgrimsmusslor
  • romsäcken från pilgrimsmusslorna
  • 4 dl grönsaks- eller fiskbuljong
  • 2 +2 msk olivolja
  • salt pch peppar
  • spiskummin
  • citron
  • 1 apelsin, zesten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Börja med att dela alla grönsakerna i grova bitar, salta och olja och rosta grönsakerna i 10-15 minuter.
  2. Under tiden kan du öppna pilgrimsmusslorna, ta god tid på dig när du ska öppna dem, då det är en dyr råvara och du inte vill slinta med kniven och skada pilgrimsmusslan. Ta ut pilgrimsmusslorna ur skalet och skär bort muskeln som sitter vid sidan och spara romsäcken och lägg den åt sidan, skölj dem rent. Lägg pilgrimsmusslan på en bit hushållspapper.
  3. Riv apelsinen fint och lägg zesten i en skål med olivoljan, lägg i pilgrimsmusslorna och låt stå medan du förbereder allt annat.
  4. Lägg dem rostade grönsakerna plus romsäcken i en kastrull, häll på lite buljong åt gången och mixa ihop allt slät med en stavmixer.
  5. Smaka av med spiskummin, citron, salt och peppar.
  6. Halstra pilgrimsmusslorna ca 40 sekunder på vardera sida.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept