Smörstekt torskfile med potatismos

45 min
6
45 min
6

Du behöver

  • 6 filéer torsk à 170 g/st
  • 100 g smör, till både torsken och moset
  • salt och vitpeppar
  • 1 kg potatis (mjölig sort)
  • grädde
  • mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Gnid in fisken med salt och peppar, låt vila.
  3. Skala och skölj potatisen. Skär den i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka, ca 15 minuter.
  4. Värm under tiden gräddmjölken. Häll av vattnet och ånga av potatisen några minuter. Pressa potatisen genom en purépress eller mosa i kastrull med en elvisp.
  5. Tillsätt smör, grädde och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  6. Bryn fisken runt om, se till att få skinnet krispigt genom att ösa med smör.
  7. Lägg fisken i en ugnssäker form och häll över smöret. Tillaga i mitten av ugnen 10-15 minuter tills innertemperaturen är 50 grader eller fisken känns fast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept